Bikkels Sport-BSO

Bikkels kinderopvang probeert zich te onderscheiden van andere kinderopvang centra. Een manier om dat te doen, is het aanbieden van sport- en spelactiviteiten bij de sport-BSO. Over het algemeen vinden kinderen het leuk om lekker actief bezig te zijn en te bewegen. Daarnaast vindt Bikkels kinderopvang het belangrijk om kinderen sport- en spelactiviteiten aan te bieden. In de huidige maatschappij zie je dat kinderen steeds minder bewegen en steeds meer tijd doorbrengen achter de televisie en/of (spel)computer. Hierdoor neemt het aantal kinderen met overgewicht toe. Ook is het voor werkende ouders niet altijd haalbaar om hun kind(eren) naar een sportclub te brengen. Ook voor hen is de sport-BSO de uitkomst!

De sport-BSO van Bikkels kinderopvang is buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 t/m 12 jaar waarbij sport en bewegen centraal staat. De sport-BSO is er voor kinderen die het leuk vinden om na schooltijd lekker sportief bezig te zijn en samen met andere kinderen willen bewegen. Nadat de kinderen uit school komen, eten en drinken ze eerst wat, net als bij de reguliere BSO. Daarna kleden de kinderen zich om en gaan ze lekker sporten. We doen echt vanalles; voetbal, basketbal, hockey, badminton, honkbal, atletiek, tikspelen, coordinatie spelen, etc. Natuurlijk mogen de kinderen zelf ook aangeven wat ze leuk vinden om te doen. Mocht het weer het niet toelaten om lekker buiten te sporten, dan sporten we binnen op de squashbanen van Squash Almere. Ook binnen doen we allerlei sporten, waaronder natuurlijk ook squash! Na het sporten gaan alle kinderen douchen. Daarna wordt er weer wat gegeten en zijn de kinderen vrij om daarna lekker te spelen totdat ze worden opgehaald.

Naast het feit dat bewegen goed is voor kinderen, is het leuke aan de sport-BSO ook dat kinderen met heel veel verschillende sporten in aanraking komen. Hierdoor ervaren ze ook welke sport ze wel/niet leuk vinden en welke sport ze verder zouden willen leren.

Lijkt de sport-BSO jou wel leuk???? Kom dan gezellig een keer meesporten na schooltijd!!!!